Relatii
Multi oameni se simt inlantuiti atunci cand sunt intr-o relatie, incapabili de a se manifesta conforma propriilor convingeri, personalitati si nevoi, nevoiti sa poarte masti sociale si sa se abtina de la lucrurile care le plac din teama de a nu leza pe cel de langa ei ori de a nu leza relatia de care se bucura in acel moment.
Pentru ca viata de cuplu sa fie una sanatoasa, echilibrata si fericita insa, trebuie sa te simti libera sa fii tu insuti si sa ii permiti acelasi lucru si partenerului. Mai mult, amandoi trebuie sa fiti capabili sa scoateti tot ce e mai bun in celalalt si sa va sustineti unul pe celalalt pentru o continua dezvoltare personala. Cum te poti ingriji de acest lucru? Iata cateva exemple:
Complimenteaza-ti partenerul pentru trasaturile care il fac sa fie diferit
E foarte important ca intr-o relatie, fiecare dintre cei doi parteneri sa isi pastreze si sa isi cultive individualitatea. Si mai important este insa ca cei doi sa se sustina unul pe celalalt in acest sens, sa incere sa se inteleaga si sa discute in permanenta despre lucrurile care ii fac diferiti.
Fii atenta de asemenea la felul in care partenerul rezolva problemele, la felul in care trateaza situatii diferite si problemele cu care se confrunta. La un moment dat veti avea de rezolvat probleme de cuplu si e bine sa iti cunosti cat mai bine partenerul din acest punct de vedere, vizavi de felul in care el insusi trateaza dificultatile.
Complimenteaza-ti partenerul pentru trasaturi de care el nu e constient
Pe parcursul relatiei, vei descoperi ca iti cunosti mai bine partenerul decat el se cunoaste pe sine insusi, cel putin in anumite privinte. Sunt probabil o multime de trasaturi pozitive de care el nu e constient dar care odata recunoscute de catre tine insuti, il pot ajuta din punct de vedere psihologic pentru un plus de incredere de sine. Pe langa aceasta incredere, recunasterea calitatilor prezente il vor determina pe parteber sa incerce sa isi dezvolte si alte caitati si sa devina mai bun din toate punctele de vedere.
Incurajeaza-ti partenerul sa ia decizii pe cont propriu
Capacitatea si disponibilitatea de a lua decizii pe cont propriu este esentiala intr-o relatie pe termen lung. Ea denota in primul rand independenta dar si autonomie. In lipsa acestei autonomii, partenerul nevoit sa ia toate deciziile se va simti la un moment dat coplesit sub apasarea responsabilitatii de a rezovla toate problemele de unul singur si de a gasi, la fel, de unul singur, raspunsul la toate intrebarile cu care cuplul se confrunta. Incurajarea individualitatii, autonomiei si a unui simt de raspundere,prin urmare, este unul dintre cele mai improtante lucruri pe care le poti face pentru tine, pentru partener si implicit, pentru relatia dintre voi.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›