Relatii
Starile de manie si anxietate sunt din ce in ce mai comune in prezent, in mare parte si ca urmare a agitatiei permanente din vietile noastre, a stresului si a dificultatilor de natura materiala sau emotionala. In cazul in care iti doresti o relatie fericita si mai ales, echilibrata, trebuie sa stii cum sa tratezi cu un om furios si in acelasi timp, cum sa iti stapanesti propria furie. Pe de alta parte, vei intalni oameni stresati si la locul de munca, la magazin, pe strada si aproape oriunde ai merge. Si rar vei gasi doi oameni care sa isi exprime mania sau furia in acelasi fel. Ce faci? Cum procedezi? Iata cateva sfaturi utile:
Se intampla de multe ori ca furia sa fie un sentiment rezonabil dar in acelasi timp e intelept sa tii cont si de sentimentele celorlalti atunci cand ai de-a face cu oameni. Prin urmare, trebuie sa te intrebi cu privire la furia celui din fata ta, sa ii evaluezi motivele pentru care a ajuns in acest punct si evident, in cazul in care reactia sa este justificata, sa nu o discreditezi doar pentru ca tie nu iti place. Evalueaza felul in care ai contribuit si tu la aceasta stare de spirit si incearca sa tratezi situatia in mod diplomatic, fara a contribiu la randul tau cu paie pe foc.
In cazul in care ai de-a face cu un partener furios, hranindu-i aceasta furie sau manifestandu-te si tu la fel ca el, nu vei ajunge la niciun rezultat, cel putin nu unul pozitiv. Cand ai de-a face cu o persoana nervoasa, singura optiune eficienta pe care o ai la indemana este cea a calmului. Pastreaza-ti calmul si incearca sa discuti cu acea persoana fara a tipa, injura sa denigra, fara a manifesta comportament uracios, ironic sau arogant.
Atunci cand ai de-a face cu o persoana furioasa, tot ceea ce conteaza este sa transformi disputa intr-una calma, constructiva. Nu vei reusi acest lucru daca ataci la randul tau acea persoana cu acuze sau cu un comportament defensiv ori pasiv-agresiv. In cazul in care nu poti calma situatia in acel moment, amana intreaga discutie pe mai tarziu, pana in momentul in care spiritele s-au calmat si partenerul de discutie si-a pierdut mare parte din aplombul de la inceput. Daca pe de alta parte pornesti la randul tau un atac direct asupra sa, discutia poate degenera, furia amplificandu-se. In acest fel, nu vei reusi niciodata sa calmezi persoana cu care discuti si nici sa ajungeti impreuna la vreo concluzie pozitiva.
Nu vei reusi de fiecare data sa discuti cu un om furios si nici sa il calmezi. Prin urmare, asa cum am spus si la punctul precedent, e important sa stii cand sa te retragi pentru a-i lasa timpul de care are nevoie pentru a se calma. Odata ce furia sa a trecut, puteti continua discutia, calm si rezonabil.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›