Relatii
Oricat de mult ne-am dori sa avem parte doar de relatii echilibrate, de liniste si intelegere in cadrul vietii de cuplu, de multe ori sperantele ne sunt imediat alungate de situatia la zi. Nu toate relatiile sunt facute sa fie egale, unele sfarsesc inainte de a insemna cu adevarat ceva semnificativ pentru cei doi parteneri, altele se destrama dupa cativa ani in vreme ce unele rezista o viata. Cu aceasta ocazie vom discuta despre cele din primele doua categorii, si anume relatiile care esueaza la un moment dat. De ce se intampla acest lucru? Care sunt cauzele cele mai des intalnite?
Certuri fara finalitate
Desi mar eparte din noi ne ferim de certuri si incercam sa le evitam pe cat posibil, de multe ori acestea sunt inerente. Un cuplu care se cearta nu inseamna automat si un cuplu disfunctional. Certurile apar ca urmare a diferentelor dintre cei doi, diferente normale de vreme ce doi oameni nu pot fi identici. Nu certurile sunt cea mai mare problema a unui cuplu ci felul in care aceste ase incheie. In mod ideal, orice cearta duce la dezbaterea unei probleme curente si cautarea unei solutii care sa poata fi implementata de comun acord. Orice cearta care se incheie in alt mod, fie prin ignorarea problemei fie prin retragerea uneia dintre parti si refuzul de a comunica, este un semnal de alarma concret al unei relatii disfunctionale. In timp, pe masura ce problemele se aduna, relatia poate ajunge la finalitate chiar daca sentimentele celor doi parteneri sunt puternice.
Lipsa de incredere
Suspiciunile continue si lipsa de incredere sunt alte probleme care in cele din urma pot sta la baza destramarii unei relatii. In lipsa increderii, relatia nu poate fi una echilibrata iar cei doi parteneri nu isi pot gasi linistea unul alaturi de altul. Stresul continuu cauzat de neincredere va sapa incontinuu la fundatia relatiei afectand-o mai puternic decat orice. In timp, aceasta se va eroda iar in cele din urma, situatia va imploda.
Cei doi nu sunt pe aceeasi lungime de unda
Pentru ca o relatie sa functioneze in timp e nevoie de compatibilitate in ceea ce priveste nevoile imediate dar si planurile pe termen mediu si lung. Acest lucru inseamna ca cei doi parteneri trebuie sa fie pe aceeasi lungime de unda din mai multe puncte de vedere, atat in dormitor cat si in afara acestuia, in ceea ce priveste obiceiurile legate de bani ori planurile de viitor. Doi oameni care isi doresc lucruri diferite sau care isi doresc aceleasi lucruri dar la momente diferite, nu vor putea convietui fara a face si compromisuri majore. Sigur, compromisurile sunt necesare in viata de zi cu zi insa exista si o limita pana la care acestea pot fi considerate pozitive, de ajutor sau dimpotriva, daunatoare relatiei.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›