Relatii
Oricat de mult ne-am dori sa avem parte doar de relatii fericite si echilibrate, marcate de liniste si intelegere in cadrul vietii de cuplu, de multe ori asteptarile ne sunt imediat spulberate de situatia la zi din cadrul cuplului. Cum nu toti oamenii sunt la fel, nici relatiile nu sunt astfel. De aceea, unele sfarsesc inainte de a deveni cu adevarat serioase in vreme ce altele ajung sa dureze o viata de om. Vom continua astazi lista inceputa in articolul precedent, discutand despre inca cateva situatii in care relatiile ajung sa se destrame. Care sunt cauzele datorita carora se ajunge la aceasta finalitate? Iata cateva exemple concrete:
Egoismul
O relatie presupune un schimb permanent intre cei doi parteneri, orice ar insemna acest schimb, cata vreme el este echitabil. Intre ceea ce primim si ceea ce oferim trebuie sa existe un echilibru pentru ca viata de cuplu sa fie una fericita. Prin urmare, egoismul, nu va putea fi niciodata o trasatura pozitiva in cadrul cuplului. Atunci cand te gandesti doar la tine si nu iti pasa de nimic, nici macar de partener, de ceea ce simte, ce gandeste, ce isi doreste, sansele ca relatia sa reziste in timp sunt minime.
Incompatibilitatea
Nimeni nu ar trebui sa se astepte de la partener sa ii fie identic, sa gandeasca la fel, sa se comporte la fel, sa aiba exact aceleasi hobby-uri, pasiuni, vise si aspiratii. Chiar daca e normal insa sa existe si diferente, cei doi parteneri trebuie sa fie compatibili pe de alta parte in ceea ce priveste viata de zi cu zi si planurile de viitor. Sa isi accepte diferentele si sa isi cultive si personalitatile individuale insa in acelasi timp, sa fie pe aceeasi lungime de unda atunci cand discuta despre lucruri cu adevarat importante. O relatie intre doi oameni care nu sunt compatibili nu poate rezista decat cateva luni, maximum un an, cata vreme intre ei doi domneste pasiunea si dorinta de la inceput care ii orbeste. Deindata ce sentimentele se aseaza, diferentele majore vor iesi la iveala si implicit, relatia va avea de suferit.
Refuzul de a face compromisuri
Am discutat deja despre compatibilitate si despre diferente. Atunci cand aceste diferente sunt minore, sunt sanse mari ca relatia sa reziste pe termen lung insa pentru ca acest lucru sa devina o realitate, mai e nevoie de un ingredient: compromisul. E cat se poate de evident faptul ca cei doi parteneri nu pot ave aintotdeauna aceeasi parere, nu vor actiona la fel iar uneori vor dori lucruri diferite. Ei bine, aici intervine arta de a face compromisuri, disponibilitatea de a accepta si altceva decat ceea ce iti doresti imediat.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›