Relatii
In cazul in care esti singura si te afli in cautarea unui partener potrivit pentru tine, trebuie sa te asiguri mai intai ca stii ce anume iti doresti si ca in acelasi timp esti si pregatita pentru o astfel de relatie. Iata in continuare cateva sfaturi care te vor ajuta sa faci primii pasi in directia implinirii din acest punct de vedere:
Fii tu insuti persoana pe care o doresti inainte de a-ti cauta partenerul perfect. Cu alte cuvinte, pune-ti ordine in viata, pune punct lucrurilor care trebuiesc rezolvate, in primul rand celor de natura emotionala. Asigura-te ca esti cu adevarat pregatita pentru relatia pe care o doresti, pregatita in asa masura incat sa nu iti pui singura bete in roate. Fii persoana pe care ti-o doresti langa tine. Daca esti deja intr-o relatie si crezi ca e nevoie de munca pentru a o salva, analizeaza problemele care stau la baza framantarilor tale dupa care fa si o autoanaliza pentru a descoperi unde si cum gresesti. Nimeni nu e perfect dar poti lucra pentru a te dezvolta personal astfel incat sa fii multumita de si cu tine insuti. Abia apoi poti avea pretentii si de la o alta persoana.
Stabileste un sistem de valori propriu. Daca iti doresti o viata de familie fericita si implicit sa iti gasesti un partener alaturi de care sa te poti bucura de ea, trebuie in primul rand sa stii si cine esti si ce anume iti doresti de la viata. Sa ai un sistem de valori bine conturat, un sistem care sa te ajute atat in cautarile tale pentru un partener ideal cat si in stabilirea limitelor peste care sa nu treci intr-o relatie. Fii pregatita sa renunti la o relatie atunci cand sistemul tau de valori e in pericol si asigura-te ca ai suficienta incredere si stapanire de sine pentru a nu ceda atunci cand lucrurile merg prost. Teama de a nu fi singura nu e o explicatie viabila pentru a sta intr-o relatie care nu iti aduce decat nefericire.
Invata sa comunici intr-un mod care este in acelasi timp pozitiv si sanatos. Intr-o relatie, la fel ca in orice alt context social, te vei confrunta si cu probleme nu doar cu bucurii. Prietenii se cearta, la fel o fac din cand in cand si partenerii romantici, chiar daca par facuti unul pentru celalalt si au in comun mai multe lucruri decat ar fi nevoie pentru a construi o relatie stabila. Nu vei putea evita confruntarile dar poti lucra putin la felul in care o faci. Spre exemplu, la capacitatile tale de a comunica, de a argumenta, de a fii sincera si directa fara a insulta, fara a da dovada de aroganta ori de a-ti trata de sus partenerul de discutie. In mod normal, certurile au in cadrul unei relatii capacitatea de a rezolva problemele curente ori cel putin de a le scoate la iveala, impunand comunicarea. Cu conditia sa stii cum sa iti pastrezi cumpatul, cum sa iti etalezi punctul de vedere si evident, sa stii cand si cum sa faci compromisuri.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›