Relatii
1. Nu iei in considerare posibilitatea de a ramane prieteni
Sigur, aceasta optiune iti ramane doar in cazul unei despartiri consimtite care nu lasa urme negative pe plan sentimental niciuneia dintre parti. Daca v-ati despartit amiabil fara sa ramaneti cu resentimente, e absurd ca dupa ce ati fost impreuna o perioada de vreme sa va considerati ca doi straini care nu au nimic in comun. Prin urmare, cata vreme relatia ramane platonica dupa despartire, nu ai niciun motiv pentru a nu lua in calcul si o eventuala amicitie, chiar prietenie, in limitele normalitatii.
Daca ati petrecut mult timp impreuna, cu siguranta sentimentele inca exista, chiar daca treptat ele s-au transformat in sentimente platonice. Ii pasa si lui de tine, la fel simti si tu. Mai mult, iubitul care ii va urma va fi foarte atent la felul in care te comporti cu fostul, constient de faptul ca la fel te vei comporta si cu el in cazul in care relatia esueaza. Iar daca la mijloc se afla si un copil, acesta nu trebuie privat de sansa de a-si avea tatal alaturi si dupa despartire sau divort.
2. Minciuna
Nesinceritatea e una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face la despartirea de un iubit sau sot. Mai ales in cazul in care motivele reale pentru care te-ai hotart sa pui capat relatiei sunt ascunse in spatele unor minciuni. Fie ca realizezi acest lucru sau nu, nefiind onesta vei rani si mai mult persoana de care te desparti, care nu va stii care ii sunt greselile, ce ar fi putut schimba sau la cum s-ar putea orienta pe viitor pentru a nu le repeta. La fel ca el, ai si tu responsabilitatea esecului si o impartiti in mod egal. Daca pui capat relatiei, ii datorezi cel putin adevarul, asa cum probabil te-ai astepta sa o faca si el.
3. Asculti de sfatul prost al prietenilor
Sigur, poti avea prieteni sau prietene care au experienta suficienta in relatii stabile si stiu cu ce te confrunti, care sunt greselile pe care le poti face si cum le poti evita. Pe de alta parte, sunt o multime de oameni care isi ofera sfaturile desi nu au niciun fel de experienta in relatii serioase de lunga durata si isi culeg informatiile de pe Internet sau din serialele de la televizor.
4. Incapacitatea de a ierta
Orice relatie se confrunta la un moment dat cu probleme, unele mai grave, altele mai putin grave. Si asta se intampla pentru ca nimeni nu e perfect, toti gresim. Iar singurul mod de a trece peste aceste imperfectiuni este sa inveti sa iubesti si sa ierti, cu conditia ca aceleasi greseli sa nu se repete la nesfarsit. In cazul in care nu stii sa ierti, vei trai dezamagiri peste dezamagiri si viata ta va fi ca multe suisuri si coborasuri, niciodata insa cu o finalitate pozitiva. E important sa ierti pe de alta parte si la despartire, odata ce ai luat deja decizia sa pui capat relatiei. Ce a fost a fost, viitorul incepe acum. Cata vreme pastrezi in suflet esecurile trecutului, nu vei putea merge mai departe.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›