Relatii
Mai mult sau mai putin constient, fiecare dintre noi avem o imagine in mintea noastra despre cum ar trebui sa fie partenerul nostru ideal. Aceasta imagine, sau mai bine spus, caracteristicile pe care ar trebui sa le detina partenerul nostru, se pot transforma de-a lungul timpului. In timp ce la pubertate greutatea se lasa pe felul in care arata partenerul, la o varsta mai matura, in balanta poate atarna mai greu calitatile sale pozitive sau actiunile sale si comportamentul.
Majoritatea ne-am dori ca la prima relatie in care ne implicam, sa alegem si partenerul potrivit, iar in caz de casatorie, am vrea sa fie prima si ultima. Uneori insa alegerile noastre nu sunt cele mai bune, si dorintele noastre cele mai bune, pot deveni dezamagiri si deziluzii amare.
Si totusi, nu incetam sa speram ca vom gasi si acel om care sa se potriveasca perfect in sablonul personal si de aceeas cautarea continua. Insa ce anume inseamna „partenerul potrivit”? Cum ne dam seama daca el e cel potrivit? Iata cateva raspunsuri care ti-ar putea aduce intr-un moment de introspectie raspunsul cautat, si care ar putea sa te surprinda si pe tine.
„Este partenerul perfect, daca te indragostesti de el.”
Pentru multi, dragostea sau iubirea la prima vedere este un indiciu nezdruncinat ca este partenerul perfect. Dar aceasta ispita ce se aprinde la prima vedere te poate conduce la auto-iluzionare, deoarece alesul ar putea trece drept perfect, prin prisma propriilor tale amintiri pozitive din trecut pe care ti le trezeste. Mai tarziu insa, aceste proprietati care stralucesc pe radarul iubirii, ar putea sa nu mai conteze atat de mult.
„Este alesul ideal, pentru ca-ti excita simtul estetic”
Nici atractivitatea si chimia nu este neaparat un semn sigur ca el este alegerea perfecta pentru tine. Spoiala de frumusete si atractivitate se poate degrada odata cu varsta, sau poate gusturile tale vor suferi schimbari. Si ceea ce ar trebui sa-ti fie scris cu litere mari in fata ochilor, e ca frumuseatea trece, si legaturile chimice se slabesc, iar aparentele nu sunt o garantie pentru o relatie fericita.
„Este printul pe cal alb pentru tine, pentru ca te iubeste.”
Este atat de benefic si de imbucurator sa fii iubit, simti ca nu te-ai nascut degeaba. Dar, pentru ca exista un dar mare in aceasta ecuatie, daca iubirea primita este conditionata de propriile lui asteptari si conceptii, in momentul in care nu te vei mai incadra in ghidul lui, si iubirea lui se va dezumfla. De asemenea, ia aminte ca si iubirea ta va intra la apa cand vei incepe sa descoperi la el caracteristici care nu-ti plac, si le vei pune in desaga cu defecte insuportabile.
„Este alesul, pentru ca-mi implineste asteptarile.”
Aceasta conceptie te va conduce probabil invitabil pe taramanul singuratatii absolute, deoarece nu vei gasi pe nimeni care sa indeplineasca toate punctele de pe lista ta cu „dorinte”. Sau poti descoperi de-a lungul relatiei, ca nu poate sa se ridice la asteptarile tale, dar sigur e ca nimeni nu se poate ajunge la nivelul pe care ti-l doresti, uneori nici chiar tu insati.
Daca ai ajuns la concluzia ca cel ales nu este partenerul tau ideal, ar trebui sa-ti schimbi punctul de abordare al problemei, si anume inspre tine insati. Intreaba-te ce-ti doresti tu in primul rand de la viata, care sunt telurile tale, si care sunt propriile tale puncte de reper esentiale. Raspunsurile la aceste intrebari ar putea fi un compas in cautarea partenerului potrivit. Cauta un partener pe drumul vietii, alaturi de care te vezi infruntand vicisitudinile destinului si care inainteaza in pas cu tine spre aceleasi orizonturi. Daca ai aceleasi teluri si valori ca si partenerul tau, nu vei fi pusa in situatia unei certi pe tema unor decizii importante, iar daca si el impartaseste aceeasi ideologie de viata ca tine, ai cea mai buna garantie ca puteti avea o relatie fericita si o viata lunga impreuna. Toate celelalte caracteristici sunt accesorii care le poti purta sau nu la rochia ta preferata.
Scris de CaesarIstoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›