Relatii
Te-ai intrebat vreodata care sunt semnele care prevestesc esecul unui cuplu? Ce se intampla cu cei doi parteneri atunci cand sunt deja pe cale de a se desparti sau de a-si da seama ca nu isi mai doresc sa continue impreuna? Care sunt lucrurile care ii reprezinta? Ei bine, cu aceasta ocazie vom raspunde la cateva dintre aceste intrebari, prin intermediul unor exemple concrete.
De multe ori, atunci cand cupurile simt ca lucrurile nu mai functioneaza intre ei, s-a ajuns deja la o etapa marcata de resentimente si emotii negative. Atunci cand ai resentimente fata de o alta persoana nici nu mai esti interesat de felul in care aceasta se simte, de ce anume isi doreste ori cum sa ii faci pe plac. Fie ca o ignori cu desavarsire, fie ca alegi sa ii faci „zile negre”, acest tip de atitudine reprezinta unul dintre cele mai importante semnale de alarma care prevestesc sfarsitul relatiei.
Dispretul, sfidarea, sarcasmul si ironia gratuita sunt toate semne concrete ale unei relatii aflate pe marginea prapastiei. De ce? Simplu: pentru ca o relatie sa functioneze, e nevoie de comunicare eficienta si sincera intre cei doi parteneri. Atunci cand discutia degenereaza insa inspre sarcasm, ironie si sfidare, comunicarea va avea de suferit. Nicio problema nu poate fi rezolvata atunci cand toate certurile se incheie cu cuvinte grele pe care cei doi parteneri si le arunca unul altuia.
Si planurile de viitor ca si cuplu, ori mai degraba lipsa lor, reprezinta un semnal clar de alarma ca lucrurile nu mai functioneaza in relatie. Raspunsul la intrebarea „de ce” cred ca este cat se poate de evident in acest caz. Cuplurile functionale se gandesc mereu la ziua de maine, isi fac planuri pentru anul urmator, pentru urmatorii cinci ani si asa mai departe. Cand in subconstient stii deja ca relatia nu mai are niciun viitor insa, si planurile dispar. De altfel, descoperi ca te gandesti din ce in ce mai des la activitati pe care le poti face de una singura si nu in cuplu.
Am discutat deja despre comunicare si despre cat de importanta este aceasta in economia unui cuplu. Pentru ca relatia sa reziste in timp, comunicarea trebuie sa fie nu doar onesta ci si eficienta. Ce inseamna eficienta in acest caz? Ei bine, chiar si atunci cand doi oameni se cearta, aceasta cearta poate conduce la rezolvarea problemei de la care a pornit. Asta insa cu conditia ca cei doi parteneri sa fie dispusi la compromisuri si sa isi accepte unul altuia argumentele, alegandu-l pe cel mai plauzibil. Atunci cand comunicarea este o batalie interminabila intre cei doi care isi doresc in egala masura sa aiba ultimul cuvant, problemele nu pot fi rezolvate. Si asta pentru ca se pierde insasi esenta comunicarii.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›