Relatii
Nimeni nu incepe o relatie gandindu-se la finalul acesteia. Cu totii ne dorim ca atunci cand ne indragostim, sa putem construi o relatie stabila, echilibrata si de lunga durata cu partenerul respectiv. Probabil ca pana acum ti s-a spus in nenumarate randuri ce trebuie sa faci pentru a nu esua. Ei bine, cu aceasta ocazie, vom discuta putin si despre lucrurile pe care nu trebuie sa le faci daca vrei sa ai parte de o relatie sanatoasa. Hai sa le enumeram impreuna pe cateva dintre cele mai improtante astfel de lucruri:
Daca esti intr-o relatie, vei face cu siguranta o multime de lucruri impreuna cu partenerul tau, mai ales daca locuiti impreuna. In acelasi timp este important insa sa constientizezi faptul ca nu este recomandat sa renunti la individualitate si la lucrurile care iti plac doar pentru ca partenerul nu iti impartaseste aceste pasiuni. Ba chiar dimpotriva, e bine ca amandoi sa continuati sa va dezvoltati si din punct de vedere individual pentru a nu depinde total unul de celalalt.
Nu vei gasi doi oameni la fel. Prin urmare, la fiecare, trebuie sa apreciem lucrurile care il fac unic. Poate ca partenerul tau nu exceleaza intr-un domeniu in care un fost iubit sau un coleg de la birou exceleaza. Poate ca nici nu e la fel de inalt, la fel de blond sau la fel de atletic ca altii. Comparandu-l mereu cu idealuri dar nu in totalitate ci doar partial, nu faci decat sa ii slabesti increderea de sine si in cele din urma, poate chiar sa iti pierzi la randul tau interesul. Ce poti face? De vreme ce esti cu el, o faci din anumite motive. Reaminteste-ti mereu de acele motive si de trasaturile care il fac unic. De lucrurile care te-au facut sa te indragostesti de el.
Valorile personale sunt importante pentru ca ele te definesc ca om. A renunta la ele in favoarea unei alte eprsoane inseamna a renunta la tine insuti. Oricat de importante ar fi compromisurile intr-o relatie, acesta este un compromis pe care nu trebuie sa il faci niciodata si pe care nimeni nu are dreptul sa il pretinda de la tine.
Comunicarea este foarte importanta intr-o relatie, am putea spune, chiar vitala. Comunicare eficienta insa presupune un dialog. Amandoi trebuie sa va spuneti parerile, sa va impartasiti emotiile, trairile, ce va place si ce nu. La fel de important este sa discutati si atunci cand va confruntati cu probleme pentru a le putea rezolva, ori atunci cand aveti de luat decizii importante. Sub nicio forma insa comunicarea nu poate fi una constructiva si eficienta atunci cand esti dispusa sa renunti mereu la parerea ta, dandu-i dreptate partenerului in ceea ce spune si face orice ai crede tu.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›