Relatii
Am discutat in articolul precedent despre cateva dintre cele mai importante lucruri pe care NU trebuie sa le faci daca iti doresti o relatie sanatoasa si echilibrata. Cu aceasta ocazie vom continua lista inceputa atunci, punctand inca cateva astfel de sfaturi care, speram noi, te vor ajuta de-a lungul timpului:
Comunicarea este vitala intr-o relatie insa ea trebuie sa se desfasoare in doua directii, sub forma unui dialog, pentru a putea fi si eficienta. Prin urmare, atunci cand partenerul are o problema si ti-o impartaseste, ceea ce trebuie tu sa faci este sa il asculti si sa il lasi sa isi expuna punctul de vedere, nu sa incerci sa ii oferi imediat solutii. Arata-i ca il intelegi si ca empatizezi cu el.
Cu totii ne lasam absorbiti uneori de telefoanele mobile, de social media, de televizor sau de computer. Nu o fa insa atunci cand partenerul vorbeste cu tine. Sa fii atenta la altceva e o dovada de lipsa de respect. Asculta-l in schimb cu atentie pentru ca altmiteri la fel va proceda si el atunci cand te vei confrunta tu cu o problema.
Doi oameni nu vor fi niciodata identici si de aceea, atunci cand traiesc impreuna zi de zi, vor descoperi si o multime de lucruri marunte unul la celalalt care sa ii enerveze sau cel putin, sa ii irite. Poate ca nu poti trece cu vederea toate defectele partenerului insa nu te lasa orbita de ele. Sunt o multime de alte lucruri mai importante pentru care sunteti impreuna, micile neajunsuri nu inseamna niciodata prea mult in economia unei relatii.
O relatie sanatoasa si echilibrata presupune ca amandoi sa va sustineti unul pe celalalt si sa va acceptati asa cum sunteti, pentru ceea ce sunteti. Nu il vei putea schimba niciodata pe partener, in special daca ceea ce vrei tu sa schimbi tine de insasi natura sau personalitatea sa. Prin urmare, nu ai de ce sa il critici zilnic si nici sa il cicalesti incontinuu. Vei genera doar frustrari si nemultumiri si o stare generala de tensiune care iti poate pune in pericol relatia.
Multi oameni evita sa se deschida complet in fata altei persoane, din teama de a nu avea de suferit de pe urma acestui lucru. Intr-o relatie e nevoie insa de incredere. Daca nu poti renunta la zidul care exista intre tine si partener si nu te poti deschide cu adevarat, nici el nu va intelege niciodata ce anume iti doresti, ce simti, cand greseste si cand nu. Prin urmare, nu te vei putea nici tu bucura cu adevarat de relatie, asa cum iti doresti.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›