Relatii
Despartirile dor. Nimeni nu si le doreste dar atunci cand se intampla, trebuie sa te gandesti ca totul are o semnificatie pozitiva. Nu te desparti de un partener pentru ca lucrurile merg sau mergeau bine intre voi prin urmare, nu ai decat de castigat de pe urma acestei decizii. In ciuda faptului ca intr-un asemenea moment vei cauta insa fel si fel de metode de a pune vina pe partener si de a-l acuza de fel si fel de actiuni necugetate, sunt si o multime de lucruri pentru care ii poti fi recunoscatoare. Cum asa? Ei bine, iata cateva exemple:
Indiferent de felul in care a evoluat relatia cu fostul iubit si modul in care v-ati despartit, indiferent de greutatile pe care le-ati infruntat ori de problemele pe care le-ati avut, o relatie inseamna in primul rand experienta. O experienta de viata pe care nu o poti uita si de care nu te poti ascunde, care insa iti ofera o noua perspectiva, cunostinte noi, noi abilitati si de ce nu, capacitate sporita de a administra relatiile care urmeaza. Fiecare om te poate invata ceva nou, la fel si fiecare relatie. In plus, ai sansa de a fi invatat din propriile tale greseli si de a stii ce sa faci atunci cand vei fi pusa intr-o situatie similara.
Pe masura ce trec anii, relatie cu relatie, capeti experienta din toate punctele de vedere. Nu putem neglija din acest punct de vedere nici experienta de natura sexuala. De la fiecare partener ai ceva nou de invatat, cu fiecare relatie devii mai inteleapta, mai matura, mai stapana pe tine insuti si evident, mai constienta de sine si de ce anume iti trebuie pentru a fi fericita. Cu alte cuvinte, te cunosti mai bine, stii ce anume sa ii ceri unui partener, cum sa obtii acele lucruri si in acelasi timp, cand si de ce sa faci compromisuri.
In adolescenta, suntem visatori, cautam perfectiunea si ne dezamagim de fiecare data cand nu o gasim. Pe masura ce trec anii, cu fiecare relatie care esueaza, descoperim si invatam ca nimeni nu e perfect, ca o relatie presupune nu doar bucurii ci si o multime de sacrificii si compromisuri. Ne maturizam invatand din propriile greseli, cu fiecare greseala sau esec invatand ceva nou despre noi insine si despre ce anume avem nevoie de la un partener pentru a putea comunica si evolua intr-o relatie de cuplu armonioasa si fericita.
In mod normal, despartirile nu survin din senin, la mijloc stand o multime de motive, unele mai serioase, altele mai banale. Cu fiecare relatie pe care o inchei, inveti nu doar lucruri noi despre viata de cuplu in general ci si despre tine insuti si in mod special despre ce anume iti doresti si care sunt lucrurile peste care nu poti sa treci. Esti capabila de a face compromisuri dar si acestea trebuie sa se opreasca la un anumit nivel. Prin urmare, trebuie sa inveti unde sa tragi linie si ce anume sa nu accepti niciodata la un posibil partener.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›