Relatii
Sunt multe cupluri care se confrunta cu probleme dupa cativa ani de relatie, probleme pe care ei le vad ca fiind rezultate din stingerea scanteii, din lipsa pasiunii si ca urmare a rutinei care se instaleaza inevitabil dupa o perioada petrecuta impreuna.
Rutina insa, nu e neaparat ceva negativ, asa cum sentimentele de iubire si pasiunea pot fi cultivate si pe termen lung, atunci cand ne dorim o relatie echilibrata si fericita si depunem efortul necesar pentru acest lucru.
Ce poti face pentru a te asigura ca nu vei avea parte de asemenea probleme la randul tau? Iata cateva sugestii:
Spune-i partenerului cat de mult il apreciezi
Fa-o de fiecare data cand ai ocazia. Fa-o pentru ca acesta este unul dintre primele lucruri care se pierd intr-o relatie de lunga durata. Si asta se intampla pentru ca ajungem sa ne complacem intr-o stare de echilibru si siguranta si uitam sau trecem cu vederea importanta pe care partenerul de viata o poarta atat pentru viata de zi cu zi cat si pentru acel echilibru si siguranta de care ne bucuram acum.
Descopera noi rutine
Dupa cum spuneam mai sus, rutina nu e neaparat ceva negativ. Sunt fel si fel de rutine care pot aparea la nivelul unei relatii, unele dintre ele fiind chiar benefice, atunci cand implica activitati comune care va fac placere amandurora. Prin urmare, cel mai bun sfat este cel de a incerca noi si noi lucruri care sa va dea impresia iesirii din rutinele banale si crearea unor noi rutine palcute si relaxante pentru amandoi. Pot fi orice fel de activitati cata vreme acestea va plac amandurora si va permit sa petreceti timp de calitate impreuna.
Nu renuntati a timpul personal
Pe langa lucrurile pe care le faceti impreuna, e important intr-o relatie sa cultivati si experientele personale, activitatile care va pot asigura continuarea dezvoltarii individuale, o parte importanta a vietii fiecarui om. Timpul personal va permite nu doar sa va dezvoltati ci si sa va echilibrati emotional. In lipsa acestuia, intervine o senzatie de inlantuire, de neputiinta, care poate degenera in frustrare.
Faceti-va timp unul pentru celalalt
Nu totul se rezuma la activitatile comune pe care le cultivati in cadrul relatiei. Pe langa acestea e nevoie si de comunicare si de reonectare fizica si emotionala. Acestea sunt posibile doar in cazul in care va alocati timp suficient in fiecare zi pe care sa il petreceti discutand, reconectandu-va si descoperind lucruri noi unul despre celalalt. Tot in aceasta categorie intra si discutarea problemelor personale, ascultarea, dialogul si sustinerea si ajutorul reciproc oferite in special in momentele mai delicate, atunci cand resimtiti din plin nevoia de contact uman.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›