Relatii
Nu poti forta un om sa te iubeasca si, in asemenea circumstante, nu e drept sa il tii langa tine. Se spune ca, atunci cand iubesti pe cineva, fericirea lui e mai presus de fericirea ta. Atunci cand iubesti, nu esti egoist. Asta ar presupune ca iubirea iti da forta de a renunta la ce ai mai de pret, daca asta provoaca nefericirea celuilalt.
Sunt multe persoane care cred insa ca a elibera este echivalent cu a renunta. In cazul asta, care este diferenta dintre a elibera pe cineva iubit si a renunta la el?
Renuntarea poate fi benefica
Delimitarea se gaseste in faptul ca una e pozitiva, iar cealalata e negativa.
Uneori, iubirea nu e de ajuns. Relatia, in ciuda sentimentelor dintre parteneri, este solicitanta – emotional si psihic. Exista astfel de legaturi care, in loc sa fie o alinare unul pentru celalalt, partenerii sunt o incarcatura care abia-abia se taraie.
In asemenea situatii, cea mai curajoasa decizie este cea in care partenerii isi ofera unul altuia posibilitatea de a gasi o persoana care sa ii implineasca. E o atitudine matura ce implica o decizie destul de dificila. Cand cei doi isi dau seama ca au facut tot posibilul pentru a avea o relatie sanatoasa, dar lucrurile par a fi mereu prea dificile, a se elibera reciproc nu implica renuntare. Inseamna ca isi ofera unul altuia posibilitatea de a fi fericiti, separat. E un gest care aduce un beneficiu ambelor parti.
Cand renuntarea vine cu regret
Renuntarea insa e un gest negativ. A renunta inseamna a inceta sa lupti, insa insotit de un sentiment negativ – regretul. Renunti la o persoana pe care o iubesti, la o relatie, la o iubire, pentru ca nu mai crezi in ea. De obicei, cel putin o persoana are de suferit de pe urma asta. A renunta presupune suferinta, respingere, pierdere a sperantei.
Cele doua tipuri de renuntare au un punct comun. Acesta e faptul ca ambele implica forta. Pe de o parte, forta de a renunta la ceva care a facut parte din viata ta. Pe de alta, forta de a lua viitorul in piept, asa cum va veni.
A iubi nu inseamna intotdeauna implinire. O stim, din pacate, cu totii. De multe ori, a renunta la cel pe care il vrem langa noi e dovada cea mai mare de iubire pe care o putem face.
Scris de Raluca
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›