Relatii
Sunt o multime de feluri in care doi oameni se pot conecta si pot comunica unul cu celalalt la nivelul unei relatii. Pe parcursul anilor am observat insa cateva tipuri de cupluri care pareau sa aiba relatia perfecta. Fara certuri, fara probleme, mereu impreuna si aparent fericiti. Putem vorbi insa despre o relatie perfecta? Ce se ascunde in realitate in spatele unui asemenea cuplu, pe care majoritatea il privesc cu admiratie dar in acelasi timp si cu o oarecare indoiala spunandu-si in gand “e prea bun ca sa fie adevarat”? Ei bine, iata trei dintre cele mai importante astfel de cupluri si adevarul despre ele:
Cuplul care nu se cearta si nu au niciodata viziuni sau opinii diferite
Stim, nimanui nu ii place sa se certe, nici macar discutiile in contradictoriu nu sunt binevenite. Pe de alta parte insa, fara contradictii nu exista nici comunicare, cel putin nu una adevarata si sincera. Un asemenea tip de relatie poate functiona o vreme indelungata, mai ales atunci cand familia este mai numeroasa, si copiii se bucura de cea mai mare atentie. Din punct de vedere strict romantic insa, o asemenea relatie nu are nicio sansa de reusita, cei doi parteneri devenind mai degraba prieteni decat iubiti. Cu alte cuvinte, daca nu te certi, nu intri in conflicte, pari mai degraba dezinteresat, nu acorzi suficienta atentie partenerului si totul intra intr-o rutina din care cu greu mai poti iesi si in care incepi sa te complaci, mai degraba din confortul emotional produs de lipsa de contradictii decat din iubire.
Cuplul format din partenerii care par lipiti unul de celalalt
Din toate punctele de vedere, cei doi par sa se inteleaga perfect. De vreme ce pot petrece absolut tot timpul pe care il au la dispozitie impreuna, nici nu se pune problema ca intre ei sa nu existe legaturi si comunicare care depaseste cu mult valorile inregistrate de un cuplu ca oricare altul. Pe de alta parte, in spatele unei asemenea relatii se pot ascunde temeri si frustrari serioase, cea mai importanta fiind frica de singuratate sau de separare care alaturi de puternica dependenta ce se naste intre cei doi iubiti duce la o lipsa evidenta de individualitate si de identitate personala. In cadrul unui asemenea cuplu, unul sau chiar ambii parteneri pot resimti acut aceasta lipsa de individualitate la un moment dat, au nevoie de un anume grad de independenta si incep sa se simta incarcerati dar in acelasi timp se tem sa faca pasul absolut normal inainte si se complac in relatia care intr-o anumita masura reuseste sa-i mentina pe linia de plutire. Vine un moment insa in care situatia nu mai poate fi tolerata, un punct terminus care sa le aduca eliberarea dar cu pretul distrugerii relatiei.
Cuplul format din partenerii absenti
Acest tip de relatie presupune doi parteneri extrem de ocupati, casatoriti mai degraba cu slujba decat unul cu celalalt, care petrec mai mult timp la servici decat acasa, impreuna. Par sa se inteleaga perfect dar nu au avut niciodata ocazia de a-si tine suficient companie unul celuilalt pentru a se cunoaste indeajuns si pentru a testa aceasta aparenta iubire si intelegere care ii leaga. Nu se distreaza impreuna, comunicarea este pe plan secund, relatia intima exista dar, nu primeaza. Iubirea trebuie intretinuta, o relatie are nevoie in permanenta de atentie pentru a putea functiona. Prin urmare, un astfel de cuplu nu va rezista niciodata testul timpului, destramandu-se relativ usor la primul contact cu realitatea.
Scris de Caesar
Relatii
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›
Un comentariu la Relatia prea perfecta pentru a fi adevarata
ft frumos si intelept scris..mai ales legat de cuplurile cu parteneri mereu in acord si lipiti unul de celalalt..sunt frici in spate..de care nici ei nu sunt constienti..