Relatii
Am discutat in nenumarate randuri despre relatiile toxice, despre semnalele de alarma de care trebuie sa tii cont pentru a evalua o asemenea relatie si despre cat de important este sa ii pui capat atunci cand esti sigura ca ai un partener care se incadreaza in aceasta categorie. Ce se intampla insa in cazul in care relatia e una toxica insa partenerul nu? Cum poti sa iti dai seama ca tu esti elementul negativ din cadrul relatiei? Iata cateva exemple concrete:
Ai un complex de superioritate exacerbat. Oamenii care se cred superiori au tendinta de a distruge relatiile pentru ca la fel ca si in relatiile cu toti ceilalti, se vor considera superiori si fata de partenerul de viata. Iar pentru a functiona, o relatie are nevoie de echilibru, lucru care nu poate fi realizat decat daca cei doi parteneri se respecta unul pe celalalt, formeaza o echipa si se considera egali.
Ii manipulezi mereu pe cei din jur. Probabil ca la inceput de relatie, chiar daca esti o fire manipulativa si nici nu stii cum sa obtii altfel ceea ce vrei de la cei din jurul tau, vei incerca sa pastrezi relatia pe linia de plutire si sa te abtii de la un asemenea comportament in ceea ce il priveste pe partener. Odata cu trecerea timpului insa, adevarata personalitate va iesi la iveala, fie ca iti doresti acest lucru fie ca nu ti-o doresti.
Esti si ai fost intotdeauna nesigura pe tine. Oamenii care nu au incredere in ei insisi si sunt nesiguri, tind sa isi saboteze relatiile analizand si reanalizand fiecare cuvant, gest sau fapta a partenerului de viata, pana la punctul in care devin suspiciosi, gelosi sau chiar dominati de resentimente.
Ameninti intotdeauna cu despartirea. Certurile sunt imposibil de evitat intr-o relatie de lunga durata. Sunt importante insa pentru ca te pot ajuta sa rezolvi problemele de la care au pornit, cu conditia sa comunici sincer si direct cu partenerul. Niciodata insa amenintarile nu vor avea rezultate. Cu atat mai putin atunci cand il ameninti mereu ca il parasesti daca nu face asa cum iti doresti tu. E si aceasta o forma de manipulare, una cat se poate de negativa pe termen lung.
Nu poti comunica decat daca ai tu ultimul cuvant. Una este sa iti sustii punctul de vedere cu argumente si cu totul altceva sa incerci sa te impui doar pentru ca nu suporti sa nu ai dreptate. Sa fii tu mereu cea care are ultimul cuvant in orice discutie, indiferent de faptul ca ai gresit tu sau partenerul de viata.
Nu incerci niciodata sa rezolvi problemele de cuplu. Ba mai mult, le ignori, maturand totul sub covor, in speranta ca timpul le va face uitate. Ei bine nu e asa. Nu poate fi atat de simplu. Toate problemele nerezolvate se acumuleaza, iar la un moment dat relatia va ajunge la punctul in care totul va iesi la iveala. Rareori cand se intampla acest lucru, cei doi parteneri reusesc sa mai repare ceva.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›