Relatii
Am discutat in articolul precedent despre cateva dintre cele mai clare semnale de alarma care sa te poata convinge ca desi ai parte de o relatie toxica, tu esti elementul negativ al acesteia. Nu e placut, nimeni nu isi doreste o asemenea concluzie insa uneori, e nevoie de ea, pentru a putea invata din propriile greseli si pentru a incerca sa le repari. Iata in cele ce urmeaza partea a doua a acestei liste:
Esti dependenta de social media. Aproape toata lumea foloseste in zilele noastre calculatorul sau telefonul inteligent si are cel putin un cont personal pe o retea sociala. E normal, Facebook, Twitter si alte retele ajutandu-ne sa pastram contactul cu prietenii, cunostintele, rudele si colegii de la locul de munca. Una este sa fii activa pe o astfel de retea si cu totul altceva sa nu te mai poti dezlipi de ecranul calculatorului sau telefonului nici macar atunci cand iei masa, mereu nerabdatoare sa afli ultimele noutati postate de prietenii tai virtuali. Dependenta de lumea online iti poate ruina complet relatia, neglijandu-ti partenerul si fiind practic absenta din viata de cuplu.
Ai un istoric negativ in ceea ce priveste relatiile. Si nu vorbim doar despre relatiile romantice ci si cele cu prietenii sau familia. Daca ai observat un tipar distructiv, care te lasa mereu singura si lipsita de prezenta celor dragi, e momentul sa faci ceva pentru a drege situatia. Cu siguranta nu poti avea doar tu dreptate in vreme ce toti ceilalti sa se fac vinovati de ceva.
Esti egoista si te gandesti doar la tine. Intr-o relatie e nevoie de echilibru. Niciodata o relatie nu se va putea dezvolta armonios in cazul in care doar unul dintre parteneri contribuie la fericirea si bunastarea celuilalt. Mai mult, persoanele narcisiste si egoiste, rareori simt remuscari atunci cand ii ranesc pe ceilalti, scopul principal pe care il urmaresc fiind cel personal. Iar atunci cand partenerul este ranit sistematic sau lasat mai mereu pe dinafara, relatia va avea de suferit.
Eviti intotdeauna conflictele. Pentru ca o relatie sa functioneze e nevoie de comunicare. De comunicare sincera si deschisa, in special atunci cand apar probleme intre tine si partener. Evitand conflictele insa, refuzi si sansa de a rezolva acele probleme iar relatia va avea de suferit. Sigur, la inceput, atat tu cat si partenerul veti trece cu vederea anumite probleme. Nu se va intampla insa la fel, la nesfarsit. Toate neajunsurile vor iesi la un moment dat la iveala.
Nu iti asumi responsabilitatea pentru propriile tale actiuni. Nimeni nu e perfect, cu totii gresim. Orice greseala insa e pe jumatate iertata, atunci cand o recunosti si incerci sa o repari impreuna cu partenerul, sau singura. Refuzand insa asumarea responsabilitatii nu dai dovada decat de imaturitate si de lipsa de respect fata de partener, doua lucruri care in timp, sapa la fundatia relatiei, distrugand-o.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›