Relatii
Relatiile devin toxice atunci cand se rupe echilibrul dintre cei doi parteneri. Atunci cand cei doi inceteaza sa mai fie parteneri egali, cand unul dintre ei incearca sa il domine pe celalalt ori recurge chiar la abuzuri de natura emotionala sau fizica. Multe femei aleg sa ramana in asemenea relatii pentru ca isi dau seama de situatia in care se afla mult prea tarziu, atunci and au investit deja timp si sentimente in noua familie. Pentru multe dintre acestea, lucrurile ar fi mult mai simple in cazul in care si-ar da seama inca din primele faze ale relatiei despre pericolul la care se expun. Prin urmare, le-ar fi mult mai usor sa ia deciziile cele mai bune pentru ele, cunoscand semnalele de alarma care apar in aceasta perioada. Iata cateva exemple de astfel de semne care ar trebui sa te puna pe ganduri:
Vrea sa stie totul despre tine
Ce faci in fiecare zi, cu cine te intalnesti, unde te duci, fiecare amanunt din viata ta. Mai mult, te chestioneaza si cu privire la motivele pe care le ai pentru fiecare activitate si uneori incearca sa te faca sa pui la indoiala insemnatatea fiecarei astfel de activitati ba chiar sa te convinga ca nu faci ceea ce trebuie. Instinctul ar trebui sa iti spuna in acest caz sa fii foarte vigilenta si sa incerci pe cat posibil sa nu il lasi sa continue in acest fel. Nevoia de control poate creste in timp pana la punctul in care se transforma in abuz in toata regula.
Trebuie sa te scuzi mereu pentru comportamentul sau
O relatie poate fi toxica si in cazul in care nu apar semnele de abuz sau control din partea partenerului. Si, poate deveni asa atunci cand exista o nepotrivire totala de caracter ori in cazul in care partenerul este complet dezinteresat de a forma legaturi sociale normale cu cei din viata sa. Rautatile nejustificate, cuvintele urate adresate celor din jur, lipsa de politete si bun simt sunt toate lucruri care te pun in situatia de a trebui sa te scuzi pentru comportamentul sau de fiecare data cand iesiti din casa.
Comunicarea este ineficienta, certurile nu rezolva nimic
Desi nu ne place sa ne certam, intelegem faptul ca si acestea fac parte din economia unei relatii sanatoase si ca ele pot ajuta larezolvarea unor probleme stringente atunci cand comunicarea este un proces bazat pe onestitate si dialog.
Nu poti fi tu insuti
Unul dintre cele mai importante lucruri intr-o relatie este ca cei doi parteneri sa se inteleaga, sa fie compatibili si sa se accepte unul pe altul asa cum sunt. Diferentele nu sunt neaparat si negative si chiar daca ar fi, atunci cand iti doresti o relatie de lunga durata cu o alta persoana, aceste diferente trebuie imbratisate pentru ca ele ne fac sa fim persoanele care suntem. Atunci cand simti ca trebuie mereu sa „calci ca pe oua” in preajma partenerului, sa fii mereu atenta lace spui si la ce faci, iti va fi imposibil sa iti gasesti fericirea. Iar relatia, devine una toxica.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›