Relatii
Ai stat vreodata sa te gandesti la relatia partenerului de viata cu parintii sai? Ti s-a parut ca aceasta nu e naturala? Ca nu e o relatie normala, sanatoasa, relatia pe care ai avea-o la randul tau cu proprii copii?
Uneori, parintii sunt socotiti piatra de temelie a familiei si a educatiei pe care o primim inca de mici, educatie ce inglobeaza nu doar experiente de viata si datorii ci si valori umane, trasaturi de personalitate si planuri de viitor. Alterori insa, parintii sunt responsabili de o multime de probleme care ne pot leza viata de familie din viitor. Care sunt semnele care deconspira o asemenea relatie, nesanatoasa cu parintii? Iata cateva exemple:
Nu exista limite
In mod normal, in orice familie sau relatie, fie ca e vorba de doi sau mai multi oameni, se impun oarecare limite. Discutam aici despre limitele legate de comunicare sau de interactiunea dintre persoanele implicate. O relatie nesanatoasa cu parintii nu are astfel de limite si iti va fi foarte greu sa faci diferenta intre felul in care partenerul se comporta cu parintii su felul in care se comporta cu tine sau cu prietenii. In mod normal, o asemenea diferenta trebuie sa existe.
Asteptarile nerealiste
Asteptarile nerealiste sunt una dintre problemele care pot pune bete in roate unei relatii relativ sanatoase, sapand la radacina ei. Mare parte din aceste asteptari sunt facilitate de relatia cu parintii si de felul in care parintii aleg sa isi sustina copiii. Sunt o multime de feluri in care acestia pot gresi iar unul dintre acestea este dat si de laudele excesive fara substanta. Prin urmare, daca partenerul de viata are opinii supraevaluate despre sine si continua sa le aiba in ciuda evidentelor, sunt sanse mari ca acestea sa fie insuflate de parinti. Iar, daca descoperi ca asa stau lucrurile, relatia sa cu proprii parinti paote fi considerata problematica pentru viata voastra de cuplu.
Certurile continue
In orice relatie, certurile sunt oarecum normale, de vreme ce doua sau mai multe persoane nu pot avea aceleasi pareri de fiecare data. Sunt normale in relatiile cu parintii si in acelasi timp in relatiile cu partenerul sau partenera de viata. Semnalele de alarma apar insa atunci cand aceste certuri sunt continue, cand indiferent de argumente nu se poate ajunge la un numitor comun. Un partener care are asemenea relatii tensionate cu parintii, cel mai probabil le va avea si cu tine. Pentru ca sunt sanse ca acesta sa nu stie cum sa gestioneze conflictlele, cum sa rezolve problemele de la care acestea au pornit, cand sa faca concesii si cand nu.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›