Relatii
De multe ori calea catre fericire depinde in proportie covarsitoare de atitudine. Conteaza si ce se intampla in jurul tau, felul in care reusesti sa te inconjuri de oameni potriviti pentru tine si de evenimentele neprevazute care apar insa atitudinea este cea care conteaza pe termn lung. Atitudinea fata de viata, fata de lume, fata de partener, atitudinea fata de tine insuti.
Pentru a fi fericita, trebuie sa accepti lumea in care traiesti, sa te accepti pe tine insuti si sa incerci pe cat posibil sa nu te lasi prada activitatilor distructive. Mai mult, poti depune un minim de efort si pune imediat in aplicare sfaturile de mai jos. Poate ca nu te vor ajuta imediat insa pe termen lung, ele pot face minuni, pornind schimbarea din interior, de la atitudine. Iata cele mai graitoare exemple:
Fii curioasa si foloseste-te de aceasta curiozitate
Relatia cu partenerul dar si relatiile cu cei din jur vor avea de castigat de pe urma curiozitatii. Cum asa? Ei bine, curiozitatea te va ajuta sa inveti lucruri pe care nu le stiai despre oamenii dragi din viata ta, sa te implici in vietile lor, sa pui mereu intrebari etc. Cunoscandu-ti partenerul, ai facut un pas major inspre fericire, asigurand partea ta de echilibru din relatia cu el.
Foloseste-te de simtul umorului cat mai des
Atitudinea pozitiva dar mai ales simtul umorului, te pot salva in cele mai negre momente si iti pot da aripi in momentele bune. Sa razi impreuna cu partenerul de viata e cat se poate de benefic pentru relatie. Incearca sa o faceti cat mai des, sa va binedispuneti unul pe altul.
Nu lasa niciodata speranta sa moara
Se spune ca moarte utima insa e cat se poate de evident ca nu trebuie sa se intample asa. Oricat de mari ar fi greutatile prin care treci la un moment dat, speranta este cea care te va ajuta sa mergi inainte cu fruntea sus. Mai mult, ea te va ajuta si sa te bucuri de micile placeri ale vietii de zi cu zi si de micile succese pe care le vei avea pe drumul catre fericire.
Comunica eficient si fara oprire
Sunt o multime de moduri prin care poti comunica cu partenerul si cu cei din jur. Verbala sau non-verbala, comunicarea te ajuta sa creezi legaturile intime de care ai nevoie, sa inveti cat mai multe despre persoanele din viata ta si sa fii mereu la curent cu ceea ce simt, traiesc, nazuiesc ei. Comunicarea faciliteaza si rezolvarea problemelor curente, in special in viata de cuplu.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›