Relatii
E nevoie de intimitate intr-o relatie? Cu siguranta! Altmiteri, viata de cuplu nu are baze reale iar relatia nu va rezista in timp. Ce inseamna intimitatea si cum poate fi ea crescuta intre tine si partenerul de viata? Iata in cele ce urmeaza cateva sfaturi utile:
Cat mai putine secrete. Intimitatea inseamna mult mai mult decat activitatea din dormitor. E insasi procesul prin cae cei doi parteneri se descopera unul pe celalalt si continua sa o faca de-a lungul vietii, sau cel putin, atata timp cat sunt impreuna. E nevoie de aceea, pentru un plus de intimitate, de cat mai multa cunoastere si de sinceritate, de comunicare continua si cat mai putine secrete. De o conexiune psihica si emotionala, nu doar de cunoastere fizica. De altfel, emotionalul e intotdeauna mai important intr-o relatie serioasa decat latura fizica a acesteia.
Conversatii profunde si emotionale. Nu toti oamenii se pot deschide usor in fata altora dar e nevoie si de deschidere pentru a putea crea intimitate in relatie. Si vorbim aici in primul rand de deschidere emotionala. Sa ii comunici partenerului tot ce simti, trairile tale din cadrul si din afara relatiei, toate gandurile si asa mai departe.
Faceti lucruri importante impreuna. Intimitatea tine in mare masura si de incredere. Iar nivelul de incredere creste atunci cand cei doi parteneri sunt angrenati impreuna in activitati importante. In general, doi parteneri se simt mai apropiati unul de celalalt atunci cand reusesc sa rezolve impreuna probleme importante ori au realizari majore in cadrul cuplului. Fie ca e vorba de cresterea unui animal de casa, de o afacere de familie sau de o achizitie financiara semnificativa, cu cat sunt mai serioase si mai importante activitatile comune, cu atat mai mare va fi si gradul de intimitate.
Rutina, uneori e cat se poate de benefica. Cu trecerea timpului, cei doi parteneri devin din ce in ce mai implicati unul in viata celuilalt si in acelasi timp, mai aproape de cunoasterea totala. Invata unul despre celalalt o multime de lucruri care ii fac sa fie din ce in ce mai predictibili si astfel, se instaleaza rutina. O rutina care nu e neaparat daunatoare, cata vreme este tinuta sub control si nu lasata sa acapareze complet relatia. Rutina inseamna cunoastere dar si intimitate.
Asigura un nivel de incredere cat mai mare. Dupa cum spuneam mai sus, pentru un plus de intimitate e nevoie si de incredere. Iar aceasta incredere se construieste in timp. Prin urmare, daca iti doresti sa conslidezi relatia, asigura-ti in permanenta partenerul ca poate avea incredere in tine, ca se poate deschide complet, ca nu trebuie sa iti ascunda nimic. Poti sa te asiguri de aceste lucruri, netradandu-i aceasta incredere niciodata. Fa-l sa se simta in siguranta alaturi de tine si cel mai important, sa se simta in siguranta chiar si atunci cand e vulnerabil.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›