Relatii
Daca ne-am apuca sa intrebam aleator oamenii de pe strada cu privire la parerile pe care le au despre casnicie, relatii sau singuratate, ne vor bombarda cu stereotipuri, multe dintre acestea false si fara nicio legatura cu experienta lor de viata concreta. Pare greu de crezut dar majoritatea ne ghidam in viata dupa astfel de preconceptii si stereotipuri pe care le invatam fie de la parinti, fie de la societate in general, rareori punandu-ne intrebari referitoare la adevarul care se ascunde in spatele lor. Cu aceasta ocazie, vom discuta impreuna despre cateva dintre cele mai populare mituri care circula in jurul ideii de singuratate/burlacie si evident, sa le clarificam pe cat posibil.
Adevarul: Fericirea nu depinde de altcineva decat de propria ta persoana. Prin urmare, daca esti totalmente nefericita, o relatie sau o casatorie nu iti va rezolva aceasta problema. Sigur, la inceput de relatie, sau imediat dupa nunta, vei resimti un plus de fericire dar dupa o vreme vei reveni la starea initiala. Pentru ca nici un partener nu va reusi sa te completeze sau sa iti aduca fericirea daca tu insati te simti incompleta, nu te simti bine in pielea ta si nici nu stii ce trebuie sa faci pentru a-ti oferie tie insuti bucuria de a trai. Poti trai fericita singura, poti fi fericita alaturi de un partener dar la fel de bine, poti fi nefericita in ambele situatii. Totul depinde doar de tine.
Adevarul: In zilele noastre, din ce in ce mai multi oameni aleg viata celibatara iar unii se feresc chiar si de relatii stabile. Oamenii sunt mai independenti decat erau in trecut, poate si putin mai egoisti, au fel si fel de preocupari personale, nu mai simt nevoia unui partener pentru ca isi pot gasi stabilitatea si echilibrul si singuri.
Adevarul: In mare masura, e valabil exact opusul. Oamenii necasatoriti se vor dedica mai mult carierei, vor incerca mereu lucruri noi si vor fi mai implicati in societate si comunitate decat cei casatoriti si cu copii, care sunt obligati, cel putin moral, sa investeasca cea mai mare parte a timpului de care dispun, familiei. Prin urmare, cei singuri se pot bucura de mai multe realizari in viata pentru ca isi vor asuma si mai multe riscuri.
Adevarul: Oamenii singuri au mai mult timp liber si mai putine responsabilitati, lucru care le permite sa iasa in oras mai des, sa aiba mai multi prieteni si sa se ocupe mai mult de ei si de lucrurile care le plac. Da, la un moment dat va aparea si nevoia de a avea o relatie sanatoasa, romantica, dar asta nu inseamna ca in lipsa ei viata ar fi plictisitoare ori ca singuratatea ar putea fi coplesitoare.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›