Relatii
Am discutat in articolul precedent despre cateva dintre cele mai des intalnite preconceptii si stereotipuri legate de ideea de singuratate si celibat. Vom continua cu aceasta ocazie lista inceputa atunci, incercand sa punctam inca cateva astfel de mituri si evident, sa le clarificam odata si pentru totdeauna:
Adevarul: Sunt oameni care aleg calea celibatului pentru ca sunt egoisti si egocentristi dar in orice caz, cei care fac parte din aceasta categorie sunt oricum mai onesti decat egoistii egocentristi care se implica in relatii numai pentru a incerca sa isi impuna punctul de vedere, fara a se implica niciodata cu adevarat. Nu putem lega egoismul de celibat, asa cum nu putem lega niciun fel de alta trasatura de caracter de o categorie sociala distincta. Pe de alta parte, si celibatarii au obligatii si responsabilitati iar multi dintre ei se implica in activitati cu caracter social, isi ajuta prietenii si apropiatii si fac voluntariat.
Adevarul: O relatie sanatoasa, este intr-adevar benefica din punct de vedere al sanatatii pentru ca aduce cu sine un echilibru si o stabilitate care elimina din ecuatie, in mare masura, cel mai mare inamic al omului modern: stresul. Din capul locului insa, o relatie nu inseamna automat si un medicament impotriva stresului. Sunt si relatii nefericite, instabile, lipsite de echilibru, abuzive. Asa cum la fel de des, putem intalni oameni singuri care au o relatie excelenta cu ei insisi si pornind de aici, se stiu bucura de viata si ingriji de bunastarea si sanatatea lor mai bine decat altii.
Adevarul: In ziua de azi, sunt multi parinti care nu sunt casatoriti sau care au divortat si au ales calea celibatului imediat dupa aceea. A fi sau a nu fi intr-o relatie de lunga durata nu are nicio legatura cu calitatea de parinte. Mai mult, pot alege o cariera in educatie, care in multe cazuri, poate aduce mai multe beneficii generatiilor viitoare decat educatia de acasa pe care o ofera propriilor lor copii.
Adevarul: Copiii se dezvolta normal atunci cand sunt crescuti in medii sanatoase, alaturi de parinti care stiu ce fac. Ca e un singur parinte sau doi, conteaza mai putin. Important este felul in care sunt crescuti si educati si nicidecum numarul celor care o fac.
Adevarul: Sunt si oameni care prefera relatiile stabile si ajung sa ramamna singuri la batranete fie care urmare a decesului partenerului, ori in urma divortului. Persoanele singure sunt si ele inconjurate de familie, de prieteni, eventual de copii, prin urmare, au la fel de multe sau putine sanse de a ramane singure si la batranete.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›