Relatii
Cu totii ne dorim relatii stabile, sanatoase, echlibrate, bazate pe iubire si intelegere. Fie ca esti deja intr-o relatie ori iti cauti inca un partener, e bine sa iti faci temele din timp si sa te pregatesti pentru viitor. Cum? Iata cateva sfaturi utile:
Inainte de a cauta persoana potrivita, asigura-te ca esti tu persoana potrivita.
Invata din greselile trecutului si incearca sa iti rezolvi toate problemele cu care ai ramas din relatiile anterioare. Pune-ti ordine in viata si asigura-te ca stii ce vrei de la partener si de la relatia cu el.
Analizeaza-ti trecutul si traseaza limitele.
Trebuie sa iti cunosti limitele, valorile, aspiratiile si nevoile. Poate ca in trecut ai mai trecut cu vederea lucruri care contravin valorilor personale insa, daca vrei sa ai parte de o relatie echilibrata si sanatoasa, ai nevoie de un partener alaturi de care sa nu fi inevoita sa o faci. Prin urmare, cunoscand limitele peste care nu esti dispusa sa treci, vei putea face mai usor selectia partenerilor potriviti pentru tine.
Invata sa comunici intr-un mod sanatos si productiv.
Comunicarea este foarte importanta intr-o relatie insa conteaza si felul in care o faci, nu e de ajuns doar sa deschizi gura. Diferenta o fac discutiile care apar in urma unor neintelegeri. Un cuplu sanatos, se cearta fara a recurge la injurii, cu respect unul fata de celalalt si ascultandu-si argumentele amandurora.
Pentru ca relatia sa functioneze, aveti nevoie si de teluri comune.
E important sa continui sa te dezvolti personal intr-o relatie, pentru a-ti pastra individualitatea. La fel de important este insa sa ai si teluri comune alaturi de partener, activitati si interese comune, pentru a pastra contactul unul cu celalalt si pentru a va dezvolta in continuare si ca si cuplu.
Nu te victimiza.
Refuza sa gandesti negativ. Ori, sa te victimizezi, sustinand ca nu ai niciun control in tot ceea ce ti se intampla in viata. Ba chiar dimpotriva, tu esti stapanul propriului tau destin. Viata ne scoate in fata fel si fel de probleme, tu decizi insa cum sa le tratezi si, daca sa le treci cu vederea sau nu. Poti sa te complaci intr-o relatie nesanatoasa insa nu esti o victima. E o alegere pe care poti sa ti-o asumi ori, sa pui capat relatiei respective si sa mergi mai departe.
Nu sacrifica lucrurile care conteaza pentru tine.
O relatie sanatoasa, te ajuta sa te dezvolti personal nu doar impreuna cu partenerul. In acelasi timp, atunci cand ai parte de o asemenea relatie, nu simti nevoia de a renunta la lucrurile care iti plac si nici de a-ti abandona individualitatea. Si asta pentru ca un partener care te iubeste, nu va accepta niciodata sa iti faca rau ori sa iti ceara sa renunti la tine insuti.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›