Relatii
Cu totii suntem capabili de a ne forma relatii de prietenie remarcabile in tinerete, incepand cu perioada copilariei si pana in facultate. In timp insa, gasim ca este din ce in ce mai greu sa dezvoltam relatii semnificative cu cei din jurul nostru. In parte, este vina noastra insa in maremasura, reusita tine de felul in care reusim sa ne manifestam in societate, sa ne promovam valorile si sa ne comportam cu cei din jur. Sunt o multime de persoane care reusesc sa isi faca prieteni noi cu usurinta chiar sila 40, 50 sau 60 de ani. Care sunt secretele lor? Iata cateva exemple:
Deschiderea
Persoanele care isi fac cu usurinta prieteni sunt inevitabil, persoane deschise. Comunica cu usurinta cu cei din jur, sunt sinceri, comunicativi etc. In aceasta categorie intra toate persoanele carora le este usor sa faca primul pas intr-o reatie, persoanele dispuse la comunicare care nu asteapta ca atii sa preiainitiativa si sa li se adreseze pentru prima data.
Discretia
E nevoie de incredere pentru a putea construi relatii echilibate si satisfacatoare. Inrederea insa nu poate fi acrodata ricarei persoane, indiferent de cine este ea si ce face sau a facut pentru a capata aceasta valoare. O acrdam insam fara tagada, persoanelor care sunt demne de ea. Sunt acele persoane care nu isi distrug reputatia in acest sens si despre care suntem absolut siguri ca nu ne vor insela.
Atitudinea pozitiva
Evident ca avem nevoie alaturi de noi de persoane care sa ne sustina neconditionat si care prin atitudinea lor sa ne ajute sa ne indeplinim visele imediate. Atitudinea pozitiva este esentiala in acest sens. De ea depinde felul in care ne vad cei din jur si in acelasi timp felul in care ne raportam la ei.
Atentia
E o valoare care in trecut trecea neobservata dar care in conextul actual devine extrem de importanta. Si aici, ne referim in principal la disponibilitatea de a renunta, cel putin temporar, la telefon, tableta, calculator, in favoarea comunicarii directe. O multime de persoane sunt astazi dependente de telefoanele mobile pe care nu le pot lasa deoparte pentru a comunica cu cei din jur. Aratand ca tu nu faci parte din aceasta categorie, este deja un punct in plus in incercarile tale de a-ti face noi prieteni.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›