Relatii
Suntem absolut siguri, cu exceptia celor profund antisociali, ca raspunsul majoritatii dintre voi va fi unul pozitiv. Cu totii ne dorim sa ne intelegem bine cu toata lumea, in special cu cei care ne sunt importanti, cum ar fi partenerii de viata sau membrii familiei. E nevoie de compatibilitate dar si aceasta compatibilitate, ramane doar un concept atunci cand vorbim despre parinti, bunici, verisori, persoane pe care nu le alegem noi ci care exista in viata noastra independent de felul in are actionam. Pe de alta parte nici in relatiile personale romantice lucrurile nu sunt intotdeauna albe sau negre, nuantele coloristice depinzand de felul in care reusim si noi, nu doar natura, sa inchegam aceste relatii. E nevoie de putin efort si de putina munca dar e un efort care merita si care nu va aduce decat beneficii. Ce trebuie sa faci? Iata cateva exemple concrete:
Daca iti doresti ca procesul de comunicare sa fie unul eficient, e nevoie de dialog. Sub nicio forma de monologuri lungi si plictisitoare pe parcursul carora sa vorbesti singura asteptandu-te de la ceilalti sa te inteleaga. E important sa spui ce gandesti dar in acelasi timp e la fel de important sa ii lasi si pe ceilalti sa isi spuna parerea. Fii rabdatoare prin urmare si acorda-le si lor sansa de a vorbi. Nu ii intrerupe si nici nu te astepta ca toate raspunsurile lor sa fie pe masura asteptarilor tale. In plus, trebuie sa intelegi ca unii oameni sunt mai comunicativi in vreme ce altii au nevoie de mai mult timp si vor depune un efort mai mare decat te astepti tu pentru a comunica cu tine.
Intr-o discutie, toate punctele de vedere sunt importante in special atunci cand nu coincid. Trebuie sa intelegi faptul ca e absolut normal sa nu fii de acord cu o alta persoana. Nu e un capat de lume si nici chiar o cearta nu e pe atat de distrugatoare pe cat ar parea la prima vedere cata vreme ea nu degenereaza. Ei bine, nicio cearta nu va degenera insa daca stii sa respecti parerile diferite de ale tale si mai mult, reusesti sa si arati acest lucru.
A participa activ la discutie nu se rezuma la simplul dialog. Sunt si alte forme de comunicare la fel de importante care tin de gesturi si mimica fetei. In plus, asigura-te ca intrebarile nu raman fara raspunsuri. E important sa fii concentrata, sa nu deviezi de la subiect dar in acelasi timp, daca conversatia o cere, trebuie sa stii cand e momentul oportun pentru a schimba sensul discutiei ori pentru a introduce valori noi. Uneori insa, va fi nevoie si de o pauza de gandire, o pauza care sa iti permita sa reflectezi asupra celor discutate. Cand simti nevoia de a lua o gura de aer nu te sfii sa o spui. E de preferabil sa fii sincera si sa amani pentru cateva ore discutia decat sa o porti fara niciun chef, fara sa te implici cu adevarat, dezinteresata total.
Scris de Caesar
Istoria unei relații nu e niciodată o linie continuă. Dacă începutul este marcat de sentimente și pasiuni puternice, odată ce acestea se așază și cei doi parteneri încep să se …
Citeste mai departe ›Puține sunt relațiile care nu se confruntă niciodată cu probleme. Doi oameni nu vor putea fi niciodată pe aceeași lungime de undă în fiecare zi, o viață întreagă. Comunicarea este …
Citeste mai departe ›E mult de muncă într-o relație dar tot efortul este pe deplin meritat, în cazul în care ai un partener alături de care să poți construi ceva durabil. Cel mai …
Citeste mai departe ›Comunicarea este unul dintre cei mai importanți piloni de susținere ai unei relații, un proces de care depinde în mare măsură calitatea vieții de zi cu zi a celor doi …
Citeste mai departe ›Am discutat în nenumărate rânduri despre nevoia de maturitate într-o relație și cât de mult contează acest lucru pe termen lung. Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, atât …
Citeste mai departe ›De multe ori relațiile romantice încep între doi prieteni buni și asta nu ar trebui să fie o surpriză de vreme ce ne alegem prietenii în funcție de lucrurile pe …
Citeste mai departe ›