„Toata lumea le ia, prin urmare sunt in regula, nu avem de ce sa ne facem griji” . E fraza pe care o auzim rostita in jurul nostru de cele mai multe ori, toti oamenii considerandu-se specialisti in acest domeniu. Faptul ca ai parte de sex cu regularitate insa nu te face expert in contraceptie, asa cum vizitele zilnice la medic nu te vor transforma peste noapte in neurochirurg. Dincolo de aspectele pozitive si cele negative care definesc aceste pastile, sunt cateva lucruri pe care toata lumea trebuie sa le stie inainte de a lua tratamente cu anticonceptionale. Uita de miturile pe care le-ai auzit in jurul tau si afla adevarul care se ascunde in spatele lor. Sa luam pe rand, cele mai importante astfel de informatii:
Anticonceptionalele impiedica organismul sa produca proprii sai hormoni.
Toate pastilele anticonceptionale – indiferent de brandul sub care sunt produse – care contin estrogen si progestina previn sarcinile nedorite oprind ovulatia si subtiind mucusul cervical care isi pierde astfel consistenta. De asemenea, ele impiedica organismul sa produca estrogenul si progesteronul de care are nevoie si pe care l-ar fi produs in cazul in care nu primea aceasta cantitate prin intermediul pastilelor. Prin urmare, nu vei avea parte de excese hormonale, cel putin din acest punct de vedere, totul e in regula.
Nu orice femeie poate lua pastile anticonceptionale.
Fumatoarele cu varsta de peste treizeci si cinci de ani (riscul lor de a muri este de pana la sase ori mai mare decat in cazul nefumoatoarelor) si femeile cu un istoric medical bogat in ceea ce priveste problemele cardiovasculare, bolile de ficat sau cancerul mamar, sunt indemnate sa gaseasca solutii alternative, pastilele anticonceptionale nefiindu-le recomandate.
Pastilele anticonceptionale nu duc la infertilitate.
Femeile care au trecut de varsta de treizeci si cinci de ani si care au probleme in a ramane insarcinate chiar daca au renuntat de multa vreme la pastile, trebuie sa inteleaga ca primul factor negativ in acest context este chiar varsta si nu pilula.
Nu e nevoie sa iei o pauza la intervale regulate de timp.
In cazul in care iei pastilele anticonceptionale recomandate de medicul tau personal, pastile oferite in functie de istoricul medical si de starea ta generala de sanatate, nu ai de ce sa te temi. Nu e nevoie nici de pauze, cu exceptia cazului in care vrei sa ramai insarcinata. Daca copiii nu intra inca in planurile tale de viitor, poti continua sa iei anticonceptionale.
Pilulele contraceptive nu „pastreaza” ovulele.
Ovulele vor fi in continuare in ovare, imbatranind si murind, fie ca iei pastile anticonceptionale sau nu.
Pastilele contraceptive nu cresc riscul de cancer mamar sau ovarian.
Ele nu au nicio legatura cu cancerul mamar. Cat priveste cancerul ovarian, sansele de a te imbolnavi scad atunci cand iei pastile anticonceptionale, cu cel putin treizeci de procente.
Scris de CaesarMulti oameni sunt de parere ca odata ce se vor casatori, viata lor sexuala va avea de suferit. De multe ori asa se si intampla, insa acest lucru nu are …
Citeste mai departe ›Multe cupluri casatorite se confrunta cu probleme de natura sexuala dupa ani si ani de relatie. E si normal, daca acceptam faptul ca dupa o vreme intervine o stare de …
Citeste mai departe ›Ca in orice alt aspect al vietii de cuplusi in viata sexuala pot aparea probleme care pentru a fi rezolvate, evident, trebuie discutate. Comunicarea este esentiala atunci cand vrei sa …
Citeste mai departe ›Am discutat in nenumarate randuri despre infidelitate, acordand o atentie deosebita acestui subiect extrem de fierbinte cu care se confrunta cuplurile inca din cele mai vechi timpuri. Sunt o multime …
Citeste mai departe ›Ceea ce la inceput de relatie pare de necrezut, adica probleme legate de viata sexuala, poate deveni o realitate pe parcurs, odata cu asezarea sentimentelor si aparitia rutinei normale in …
Citeste mai departe ›Multe cupluri isi doresc nu doar unul ci chiar mia multi copii. Pentru toate acestea insa, odata ce sansa le surade si apare in scenariu si primul copil, viata lor …
Citeste mai departe ›